Yhteisön voima

img-20161127-wa0003Valmennustyössäni olen havainnut, että henkilöt, jotka opettelevat uusia taitoja ja harjoittelevat tiimissä, kehittyvät keskimääräisesti yksinäistä puurtajaa tehokkaammin. Lisäksi fyysisen ryhmäharjoittelun lisäetuna tulee sosiaalisten taitojen kehittyminen. Tiimissä mukana olevat aremmat jäsenet rohkaistuvat ja innostuvat uusista haasteista seuratessaan rohkeampien jäsenten toimintaa. Yhteistreenien jälkeen osallistujat ovat kertoneet suurena hyötynä mahdollisuuden seurata toisten osallistujien tekemistä ja myös kuulla muiden saamaa palautetta valmentajilta. Tiimiläisten oma tekniikkataju on kehittynyt siinä samalla muiden tiimiläisten onnistumisia ja heikkoja kohtia katsellessa.

On ollut ilo seurata valmennettaviemme käymää “jälkipeliä” niin saunan lauteilla kuin tiimiläisinä somessa. Tiimiläiset ovat jo lyhyessä ajassa luoneet verkostoja keskenään. Verkostojen myötä itsensä kehittämiseen lipuu huomaamatta entistä enemmän polttoainetta, jolla pitää yllä omaa motivaatiota harjoitteluun. Rohkaisen aina valmennettavia kertomaan ääneen tavoitteensa mahdollisimman monelle ihmiselle, jolloin tavoitteet tulevat todeksi myös muille ja tavoitteisiin sitoutuminen on kovempaa. Iloitsen jokaisesta tiimiläisten kesken treenien ulkopuolella tehdystä lenkistä tai pyörän ostoon annetusta ja saadusta vinkistä. Yhteisöllisyyden herääminen ja valmennettavan tiimin keskinäinen tsemppi on paras palkinto, jonka valmentajana työstään voi saada ja se antaa tälle työlle erityistä merkitystä.

img-20161127-wa0001

Yhtenä yhdessä tekemisen parhaista puolista pidän kuitenkin merkillistä näkymätöntä liikkeelle panevaa voimaa. Kun marraskuun pimeys lyö silmille lähes kaksikymmentä tuntia päivässä ja kylmä vesisade piiskaa liian monetta päivää putkeen, houkuttelee kotisohva, joulukiireet ja monet tekosyyt jäämään kotiin. Kesän aurinkoiset kisapäivät tuntuvat kovin kaukaisilta ja treenimotivaatio laskee. Kuitenkin jokin mystinen, tiimin luoma, liikkeelle paneva voima potkii minut ja muut tiimiläiset yhteen hallille, salille tai lenkkipolulle eikä harmaudesta ole tapaamishetkellä enää tietoakaan. Yhteisö vastaan minä = yhteisö voitti.

Yhteisön voimasta pääset nauttimaan OptimaTriathlonin ryhmävalmennuksessa. Valitse tarjonnastamme sinulle sopivin vaihtoehto ja ilmoittaudu mukaan: optimatriathlon.fi.

– Tiina Mätäsjärvi

Tiina Mätäsjärvi
Tiina Mätäsjärvi

Latest posts by Tiina Mätäsjärvi (see all)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *