Urheilu- ja valmennustaustani

tiina_juoksuVuonna 1994 ajauduin vahingossa kaverin mukana paikallisen jumppaseuran tunnille. Hyvä ystävä muisteli katselleensa minua tuolloin säälivästi, koska näytti siltä, että omistin vain kaksi vasenta jalkaa. Joku jumppakärpänen minua kuitenkin puri ja muutaman vuoden päästä ohjasin jo omia ryhmiä.

Omasta kunnosta pidin huolta lähinnä jumppailemalla, saliharjoittelulla ja lenkkeillen. Kolmannen lapsen syntymän jälkeen alkoi tuntua siltä että juoksu on ainut mihin jää aikaa ja v. 2010 juoksin ensimmäisen maratonin.

Lapsen uintiharrastuksen myötä innostuin itsekin menemään aikuisten uintitekniikkakurssille ja kaverin kanssa todettiin että eihän tästä puutu enää kuin pyörä! 🙂

Triathlondebyyttini tapahtui v. 2013 pienessä Kukkian kylätriathlonissa. Siitä alkoi tavoitteellinen triathlonharjoittelu ja viimeiset kolme vuotta on treenattu triathlon edellä. Takana on kolme puolimatkan starttia (ja maaliintuloa) sekä muita pikkukisoja. Ensi kesänä mitataan voimat täysmatkalla Virossa.

Juoksua en ole jättänyt, vaan juossut kaikenlaisia kisoja hyvässä seurassa joka vuosi. Lajirepertuaariini on tullut jopa mukaan myös nuorempana vihaamaan hiihto ja Pirkan perinteinen vapaan 90km on nykyisin joka vuotinen perinne.

Ohjaajaurani on muotoutunut koko ajan lähemmäksi kestävyysurheilua. Kahvakuula, toiminnallinen harjoittelu, juoksukoulu ja nyt viimeisempänä Finntriathlonin ohjaajakoulutus. Urheiluvalmennuksen lisäksi minulla on paljon kokemusta opettamisesta työelämän puolelta. Ehdoton vahvuuteni on muiden motivointi, tsemppaaminen ja vahvuuksien löytäminen valmennettavista. Asenne on ase!

Tiina

Tiina Mätäsjärvi