Koulutukset

  • Triathlonvalmentaja ja -ohjaaja, Taso 2, Vierumäen urheiluopisto / Finntriathlon, 2017 (menossa)
  • Personal Trainer, Varalan urheiluopisto, 2016-2017 (menossa)
  • Anatomy Trains Structure and Function I & II, 2017 (menossa)
  • Triathlonohjaaja, Taso 1, Vierumäen urheiluopisto / Finntriathlon, 2016
  • Aikuisten uintitekniikan ohjaaja, Uimaliitto, 2016
  • Screening and Correcting Stability, 2016
  • Screening and Correcting Mobility, 2016

Urheilu- ja valmennustaustani

olli_uinnista_nousuLapsuus ja -nuoruusajan harrastuksiani olivat yleisurheilu ja jalkapallo. Parikymppisenä urheiluun tuli pieni tauko, jonka jälkeen löysin liikkumisen ilon uudestaan kamppailu-urheilun parista. Ensin hetki potkunyrkkeilyä, sitten vapaaottelua ja lukkopainia, joissa molemmissa kilpailin ja toimin myös valmentajana.

Amatööriura vapaaottelussa lähti hyvin käyntiin, mutta ammattilaisotteluihin siirtyminen olisi vaatinut niin isoa ajallista uhrausta, etten sitä työssäkäyvänä perheenisänä pystynyt tekemään. Joustavampien treeniaikojen perässä hakeuduinkin joitakin vuosia sitten kestävyysurheilun pariin. Asetin heti tähtäimekseni triathlonin.

Ympärivuotisena työmatkapyöräilijänä pyöräily oli minulle kaikkein helpoin laji omaksua, mutta kestävyysjuoksun ja uinnin aloitin käytännössä ihan nollatasolta. Triathlonissa ihastuin heti alusta lähtien lajin valmennukselliseen puoleen. Kerään jatkuvasti uutta aiheeseen liittyvää tietoa monista eri kanavista.

Kesällä 2016 suoritin Vierumäen urheiluopistolla Finntriathlonin triathlonohjaajakoulutuksen. Triathlonin lisäksi toimin valmentajana myös junnufutiksen parissa.

Rakastan uusien asioiden opettelemista ja itseni kehittämistä. Tällä hetkellä minulla on menossa Personal Trainerin opinnot Varalan urheiluopistossa. Muitakin aiheeseen liittyviä koulutuksia on jatkuvasti ohjelmassa.

Valmennus-ideologiani korostaa laatua ennen määrää. Tavalliset työssäkäyvät kuntoilijat eivät pysty harjoittelemaan samalla tavalla ja yhtä paljon kuin kilpaurheilijat. Tämä pitää ottaa huomioon harjoittelussa ja keskittyä määrän sijaan treenien laatuun ja tarkoituksenmukaisuuteen. Lisäksi painotan paljon kehon liikkuvuuden ja voiman kehittämistä.

Valmennuksessa minua kiehtoo mahdollisuus käyttää oppimaani tietoa ja sen avulla
auttaa ihmisiä saavuttamaan omia tavoitteitaan ja unelmiaan.

Lisää tietoa minusta löytyy omilta sivuiltani: olliporola.fi

Olli

Olli Porola